14. maj 2002 FM 2002/29

 

UNDERÆNDRINGSFORSLAG

til

Landsstyrets ændringsforslag

til

Forslag til landstingsforordning om folkeskolen

 

Fremsat af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg til 3. behandlingen

 

 

Til Landsstyrets ændringsforslag om ny § 48, stk. 3.

1. Den som nyt stykke indsatte § 48, stk. 3, affattes således:
" Stk. 3. § 14, stk. 1 og 2 træder i kraft ved Landsstyrets udstedelse af bekendtgørelse herom, når de pædagogiske, organisatoriske og økonomiske forudsætninger for det samlede specialundervisningsområdes henlæggelse til kommunerne er til stede. § 14, stk. 1 og 2 kan dog tidligst ikraft-sættes 1. januar 2004."

 

Til Landsstyrets ændringsforslag om ny § 49, stk. 3.

2. Den som nyt stykke indsatte § 49, stk. 3, affattes således:
" Stk. 3. § 12, stk. 1-3 og § 36, stk.1, nr. 1 i landstingsforordning nr. 1 af 6. juni 1997 om folkeskolen forbliver i kraft indtil Landsstyret i medfør af § 48, stk. 3 ikraftsætter § 14, stk. 1 og 2. Udgifterne til almindelig specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand påhviler indtil ikraftsættelsen af § 14, stk. 1 og 2 kommunerne. Udgifterne til vidtgående specialundervisning og anden vidtgående specialpædagogisk bistand påhviler indtil ikraftsættelsen af § 14, stk. 1 og 2 Hjemmestyret."

 

 

Bemærkninger

I henhold til den gældende landstingsforordning påhviler det kommunalbestyrelsen at sørge for den almindelige specialundervisning, mens det påhviler Landsstyret at sørge for den vidtgående specialundervisning. Landsstyret har foreslået, at hele specialundervisningsområdet lægges ind under kommunerne fra 1. januar 2004.

Nærværende underændringsforslag indebærer, at hele specialundervisningsområdet først kan lægges ind under kommunerne, når de pædagogiske, organisatoriske og økonomiske forudsætninger herfor er tilstede.

Det forudsættes, at Landsstyrets beslutning om ikraftsættelse af den nye ordning sker efter samråd med Landstingets Kultur- og Undervisningsudvalg, og efter høring af relevante myndigheder og organisationer, herunder KANUKOKA.